DUO DANICA
Merete
Hoffmann
Asger
Troelsen
Tidligere solooboist i Aarhus Symfoniorkester gennem 35 år og er bl.a. uddannet af Kgl. kapelmusicus solooboist Ole Henrik Dahl med supplerende studier i udlandet bl.a. hos solooboisterne Lothar Koch og Hansjörg Schellenberger, Berlin.

Blev i 1974 ansat som solooboist i Aarhus Symfoniorkester.

Har bl.a. modtaget Jacob Gades Legat (1975),  Thomas Jensens Legat (1980), Gustav Albeck Fonden (2001) og Launy Grøndahl's Fond (2003). 

Optræder ofte som solist med Aarhus Symfoniorkester.

Adskillige koncerter i ind- og udland dels som solist dels med Duo Danica samt optagelser til radio og tv.
Organist og kantor ved Ravnsbjergkirken i Viby J.

Er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med Domorganist Anders Riber som lærer.

Har desuden studeret hos Marie-Claire Alain i Toulouse i Frankrig.

Modtog i 1977 legatstudieophold hos  Floor Peters i Belgien.

Blev ansat i Ravnsbjergkirken i 1977 og har en omfattende koncertvirksomhed dels som solist dels med Duo Danica.

Turnéer i  Skandinavien, Tyskland og USA

Har førsteopført Jehan Alains vokalmusik i Danmark.
Duo Danica har eksisteret som navngiven duo siden 1990 og har gennem tiden uropført adskillige til dem skrevne værker. Således har komponisterne Bo Grønbech, Tage Nielsen, Ole Schmidt, Ib Nørholm, Leif Thybo, Peter Bruun, Peter Møller, Erik Haumann, Anders Nordentoft, Anne Linnet, Jens Wilhelm "Fuzzy" Petersen og Bent Fabricius-Bjerre  skrevet værker til Duo Danica.

Bo Grønbech  komponerede i 2007 en kantate over bibelteksten "Syng Herren en ny sang" for sopran, obo og orgel, med  støtte fra Statens Kunstfond, i anledning af 300-året for Dietrich Buxtehudes død.

Komponisten Bent Fabricius-Bjerre har i 2009 skrevet et variationsværk til duoen over  Jørgen Gustava Brandts kendte salme "Tænk, at livet koster livet" til Bent Fabricius-Bjerres egen nye melodi, støttet af Statens Kunstfond.

Duoen har deltaget i  musikfestivaler i ind - og udland. Udover at Duo Danica har specialiseret sig i ny dansk musik, er duoen tillige gået i dybden med barokmusikken med udgangspunkt i vore dages instrumenter, som de klinger i dag.

I 1997 udgav duoen sin første meget anmelderroste cd med værker af Telemann og Langlais. Invitation til en omfattende turné til flere stater i USA  i 1998 samt Workshops på flere universiteter med ny dansk musik som speciale. Duoen var i 2002 atter på en omfattende USA-turné. Duoen har desuden turneret på Island ,  Tyskland , Schweiz og Granada i Sydspanien i 2004.

Duoen var på turné til USA i efteråret 2005,  og i maj 2006 mødte duoen orgelvirtuosen Mdm. Marie-Claire Alain i Paris, for at drøfte bearbejdelser af flere af Jehan Alains mindre orgelværker til obo og orgel. I 2010 gæster Duo Danica atter Granada i det sydlige Spanien.

Duo Danica ser det som sin fornemste opgave at udbrede kendskabet til ny dansk kirkemusik samt barokmusik i konstellationen obo/orgel. Duoen udgav i efteråret 2004 en ny cd med tilegnet musik af danske komponister under titlen "Lightings" på forlaget Dacapo - Open Space med smukke anmeldelser til følge Pressen skrev bl.a. "Kan anbefales" (Dansk Musiktidsskrift) "De to kan deres kram".

Som det seneste har Duo Danica i 2009 fået udgivet deres anmelderroste CD "Duo Danica plays barouque music".  Prssen skrev bl. a. "Danmarks Duo Danica..... Det er ånden og musikaliteten samt fornemmelsen for barokken og dens karakter samt den musikalske klarhed man nyder godt af på den nye cd".(Fra Jyllands- Posten)

Duo Danica har løbende samarbejde med barytonen Lars Thodberg, teologen Emmy Haahr (oplæser), sopranen Birgitte Mosegaard og mezzosopranen Birgitte Frieboe.
DUO
DANICA
Hvem er vi